23644
post-template-default,single,single-post,postid-23644,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen

Glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen

Glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen

Wat doe je als je veel rijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen? Yes, een bananenbrood maken :-). Met dit recept voor een glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen wil ik je graag laten zien dat je bakbananenmeel goed kunt gebruiken als vervanger voor andere soorten meel. Het originele recept is afkomstig van de Albert Heijn. Daarin wordt 100 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel gebruikt. Ik heb dit vervangen door 60 g bakbananenmeel (oftewel 40% minder meel). Ohh wat heb ik zitten smullen van dit brood! Het bananenbrood staat ook mooi op de Paastafel ;-).

 

Ingrediënten:

  • 60 g bakbananenmeel
  • 200 g amandelmeel
  • 3 tl wijnsteenbakpoeder
  • 600 g rijpe bananen (circa 4 grote bananen)
  • 3 el vloeibare kokosolie
  • 1/2 tl kardamom poeder (of meer naar smaak)
  • 3 el kokosrasp (20 g)
  • 100 ml kokosbloesemsiroop (bij niet-vegan kan honing ook)
  • snuf zout
  • 1 a 2 handjes bramen (naar smaak)
  • 1 a 2 handjes noten (bijv. pecannoten en walnoten)

 

Overige benodigdheden:

Mixer, mengkom, cakeblik, bakpapier, lepel, oven.

 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven, onder en bovenwarmte) en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen in de mengkom. Voeg de overige ingrediënten aan de mengkom toe, behalve de bramen en noten. Mix het geheel met de mixer tot een romig beslag. Je kunt nu het beslag het beste even proeven. Misschien dat je nog een halve tl kardemom poeder erbij wilt doen voor iets meer smaak. Verdeel de helft van het beslag over de cakevorm. Strooi de bramen en noten eroverheen, maar hou er een paar over voor de bovenkant. Vul de cakevorm daarna met de andere helft van het beslag en strooi de laatste bramen en noten eroverheen. Bak het vegan en glutenvrije bananenbrood met bramen onder in de oven in circa 35 minuten gaar. Let op: de tijd kan per oven verschillen. Controleer de gaarheid daarom met een houten prikker. Als deze er schoon uit komt is het goed! Laat het brood afkoelen (of niet) en daarna smullen maar!

 

Heb je dit glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij vooral via Facebook en Instagram met @femkesfoodies en/of #femkesfoodies zodat ik je creatie kan bewonderen!

 

Glutenvrij en vegan bananenbrood met bramen

Geen Reacties

Plaats een reactie