Glutenvrije carrot cake pancakes

Glutenvrije carrot cake pancakes

Glutenvrije carrot cake pancakes

Via één van mijn favo foodblogs, uitpaulineskeuken.nl, kwam ik op het idee om glutenvrije carrot cake pancakes van bakbananenmeel te maken. De bereiding is bijna hetzelfde als voor deze American pancakes van bakbananenmeel, alleen voeg je nu wortel, rozijnen, koekkruiden en sinaasappel rasp toe. Een heerlijk frisse combinatie! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder voor het recept. Houd je het liever bij een carrot cake taart? Ook daar heb ik een recept van, zie hier!

 

Ingrediënten (voor circa 12 stuks):

 • 80 g bakbananenmeel
 • 2 el kokosbloesemsuiker (of een ander zoetmiddel naar keuze)
 • snufje zout
 • 200 ml plantaardige melk
 • 40 g peen Julienne (+ extra voor garnering)
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden
 • rasp van een halve (bio) sinaasappel
 • 2 grote eieren, gesplitst
 • 30 g rozijnen
 • lactosevrije/plantaardige roomkaas
 • (lactosevrije) boter/olie om in te bakken

 

Overige benodigdheden:

Koekenpan, fornuis, mengkom, mixer, blender, spatel, platte spatel, kleine soeplepel/juslepel, kommetje, warm water, rasp.

 

Hoe maak je de glutenvrije carrot cake pancakes?

Wel de rozijnen in een kommetje warm water.

Stop de volgende ingrediënten in de blender (ik gebruikte een Nutribullet): bakbananenmeel, kokosbloesemsuiker, zout, plantaardige melk, peen Julienne, koek- en speculaaskruiden, rasp van een halve (bio) sinaasappel. Splits de eieren. Voeg het eigeel bij de blender en het eiwit in een aparte mengkom. Zet de blender aan en mix het geheel tot een egale massa.

Mix met een mixer het eiwit in de mengkom goed luchtig en stijf (op de hoogste stand, circa 5 minuten).

Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag van de blender. Zorg ervoor dat de witte klontjes zoveel mogelijk weg zijn/worden opgenomen. Voeg tot slot de rozijnen toe.

Plaats de koekenpan op het fornuis, op gematigd vuur. Gebruik wat olie of plantaardige boter om de pan in te vetten.

Schenk met een juslepel het beslag voor 3 american pancakes in de koekenpan. Tip: drapeer het beslag van een pancake op elkaar i.p.v. naast elkaar (zoals je bij een pannenkoek gewend bent). Door de hoogte in te werken worden ze dikker.

Zodra je met een platte spatel eenvoudig onder de pancake kunt komen is hij klaar om omgedraaid te worden. Bak de pancake ook nog even aan deze kant voor een mooi goudbruin kleurtje.

Omdat iedereen een andere smaak heeft, is het verstandig (en lekker ;-)) tussendoor alvast een pancake te proeven. Je kunt dan naargelang je smaak eventueel nog wat extra sinaasappelrasp of koek- en speculaaskruiden toevoegen. Is het naar wens? Herhaal dan bovenstaande tot het beslag op is.

Garneer de carrot cake pancakes met een dot (lactosevrije/plantaardige) roomkaas, rozijnen en peen Julienne voor een feestelijk uiterlijk. Eet smakelijk!

 

Heb je deze glutenvrije carrot cake pancakes van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral met mij via Facebook en Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies. Ik ben benieuwd naar je creatie!

Glutenvrije carrot cake pancakes

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie