Glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen

Glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen

Glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen

Wil jij je lieve moeder of moederfiguur a.s. zondag verwennen met wat lekkers? Maak dan deze feestelijke glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen voor moederdag! Het recept is ook lactosevrij.

 

Ingrediënten:

 • 65 g bakbananenmeel
 • 25 g cacao
 • 90 kokosbloesem suiker
 • 3 eieren
 • snufje zout
 • 1 tl vanille poeder (=optioneel)
 • 250 g frambozenjam
 • 200 g lactosevrije/plantaardige slagroom
 • 100 g fruit, bijv. verse aardbeien of frambozen, blauwe bessen en bramen

 

Overige benodigdheden:

Hittebestendige mengkom, pannetje met kokend water (bain-marie), mixer, zeef, taartvorm (diameter van 19 cm), bakpapier, spatel, groot mes, mesje, kommetje.

 

Hoe maak je de glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen?

 

De biscuittaart

Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte).

Doe het bakbananenmeel met de cacaopoeder en eventueel vanille poeder in een kommetje en roer goed door tot dat alles dezelfde kleur heeft. Zet het kommetje apart, je hebt dit pas straks weer nodig.

Doe de kokosbloesem suiker, eieren en zout in een hittebestendige mengkom.

Plaats de kom op een bain-marie en mix het eiermengsel op de hoogste stand van de mixer tot het ongeveer 37 °C is. Als je met je vingers voelt en het mengsel niet meer koud aanvoelt, dan kun je de kom van de bain-marie afhalen.

Klop het eiermengsel verder tot het goed stijf is (dit duurt circa 8 minuten op de hoogste stand van de mixer).

Zeef het bakbananenmeel+cacao mengsel boven het eiermengsel en spatel dit heel voorzichtig door de luchtige massa heen, tot al het meel goed is opgenomen. Let op: gebruik vanaf nu geen mixer meer want dan verlies je de luchtigheid. Spatel ook niet te lang.

Vet een taartvorm in en bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier.

Schep het beslag in de taartvorm en bak het biscuit circa 15-20 minuten in de oven. De biscuit is gaar als je met een houten sateprikker er in prikt en deze er schoon uit komt.

Haal een mesje heel voorzichtig langs de randen van het taartblik zodat je de biscuittaart er heel uit kunt halen. Laat het biscuit goed afkoelen op een rooster. Daar wordt het biscuit stevig van waardoor je hem straks beter kunt snijden.

 

Glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen

De garnering

Snij de biscuittaart voorzichtig doormidden met een groot mes. Voor de perfectionisten onder ons, je kunt eventueel een klein houten prikkertje aan de zijkant van de onderste laag prikken en daarna precies erboven in de bovenste laag. Zo kun je de taart perfect passend maken als je straks de helften weer op elkaar legt. Besmeer de onderste helft van de biscuittaart met de frambozenjam. Klop of mix de (plantaardige) slagroom stijf en smeer hiervan 1/4 deel boven op de jam. Plaats de bovenste helft van het biscuit er weer op en besmeer deze met de rest van de slagroom. Garneer de frambozen tot slot feestelijk over de slagroom. Tadaaa, smullen maar!

 

Tips:

 • Bewaar de taart in de koelkast.
 • Krijg je de taart niet in 1 of 2 dagen op? Snij de taart dan in feestelijke taartpunten en bewaar deze in de vriezer. Je kunt een taartpunt het beste 1,5 – 2 uur van te voren eruit halen om te laten ontdooien.
 • Je kunt deze taart makkelijk een dag van te voren maken, de volgende dag is hij ook lekker!

 

Heb je deze glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook en Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies.

 

Glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie