Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake

Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake

Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake

Krijg je visite en wil je iets lekkers voor bij de koffie/thee maken? Maak dan deze easy peasy glutenvrije en lactosevrije chocoladecake!

 

Ingrediënten chocoladecake:

  • 90 g bakbananenmeel
  • 30 g cacao (ik gebruikte Droste)
  • 120 g  plantaardige boter, vloeibaar
  • 70 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte kokosmelk van Alpro)
  • 120 g palmsuiker
  • snufje zout
  • 1,5 tl wijnsteen bakpoeder
  • 3 eieren

 
Ingrediënten topping:

  • plantaardige slagroom
  • blik kersenvlaai

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, mixer, cakevorm (11 x 20 cm), spatel, lepel, oven, rooster.

 

Hoe maak je de glutenvrije en lactosevrije chocolade cake?

Doe alle ingrediënten voor de chocoladecake in een mengkom en mix met een mixer het geheel tot een romig beslag. Vet een cakevorm in en spatel het beslag in de cakevorm. Zet vervolgens de oven aan op 170 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte).

Het is fijn als het beslag even kan rusten voordat het in de oven gaat zodat het resistent zetmeel in bakbananenmeel alvast het vocht op kan nemen. Op deze manier gaat er minder vocht verloren in de oven en blijft de cake langer lekker!

Plaats de cake onder in de oven voor circa 50 minuten. Let op: de oventijd kan per oven (en de lengte van het bakblik) verschillen. Controleer daarom tegen het einde van de baktijd regelmatig of de cake al gaar is. De cake is gaar als je met een houten prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt.

Laat de cake afkoelen op een rooster. Klop daarna de slagroom stijf en smeer deze over de cake. Versier de chocoladecake daarna met een laag kersenvlaaivulling. Enjoy!
 

Bewaartip:

Als je de slagroom en kersenvlaai op de chocoladecake hebt gedaan, bewaar de cake dan onder een laagje vershoudfolie in de koelkast. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat hij nog 2 dagen lekker blijft. Daarna was hij op ;-). Je kunt de cake dus ook goed van te voren maken!

 

 

Heb je deze glutenvrije en lactosevrije chocoladecake gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het via Facebook en/of Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies. Ik ben benieuwd!

 

Geen Reacties

Plaats een reactie