Glutenvrije pannenkoek met gegrilde perzik en ijs

Glutenvrije pannenkoek met gegrilde perzik en ijs

Glutenvrije pannenkoek met gegrilde perzik en ijs

Deze glutenvrije pannenkoek met gegrilde perzik en ijs kun je zowel als ontbijt, lunch als toetje eten! Je haalt er het zonnetje mee in huis. Het recept is naast glutenvrij ook vrij van lactose en koemelk.

 

Ingrediënten voor 2 grote pannenkoeken:

Pannenkoeken

  • 40 g bakbananenmeel
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 el ahorn siroop (optioneel)
  • plantaardige boter om in te bakken

 

Topping

 

Overige benodigdheden:

Grillpan, pannenkoekenpan, mengkom, mixer, platte spatel, fornuis, blender.

 

Hoe maak je de glutenvrije pannenkoek met gegrilde perzik en ijs?

Schil de perziken en snij deze in partjes. Verhit een grillpan en leg daar de perzik partjes op. Je kunt hier natuurlijk ook de BBQ voor gebruiken! Draai de partjes op de andere zijde zodra de eerste zijde mooie bruine grill randjes heeft. Haal de pan van het vuur zodra ook de andere zijde van een mooi grill patroon is voorzien.

De smaak van perzik combineert goed met frambozen. Het is daarom erg lekker om een frambozen sausje als dressing toe te voegen aan de pannenkoek. Een frambozen saus is eenvoudig te maken. Pureer een handje frambozen met een klein scheutje kokosmelk in de blender of NutriBullet, et voilà!

Dan is het nu tijd voor de pannenkoeken. Meng met een mixer alle ingrediënten voor de pannenkoeken (behalve de plantaardige boter) door elkaar. Vet een hete koekenpan in en verspreid de helft van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit voor de andere helft van het beslag. Daarna zijn de pannenkoeken klaar om te garneren met de gegrilde perziken, frambozensaus en het ijs!

Eet smakelijk!

 

Pannenkoeken, I love them! Veel mensen vinden de pannenkoeken van bakbananenmeel op de traditionele tarwe pannenkoeken lijken. Een mooier compliment kan ik niet krijgen! Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze samen met je creatie via Facebook en/of Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies :-). Dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geen Reacties

Plaats een reactie