23768
post-template-default,single,single-post,postid-23768,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Heb je een rijpe banaan over? Maak dan deze lekkere lactosevrije en glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel! De muffins zijn het lekkerst op de dag van het bakken zelf. De volgende dag is de smaak en textuur zoals bananenbrood, ook lekker natuurlijk ;-).

 

Ingrediënten voor 7 bananen muffins:

  • 120 g bakbananenmeel
  • 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
  • 1,5 tl ceylon kaneel
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 ei
  • 100 ml vloeibare plantaardige boter
  • 80 gr honing
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 rijpe banaan

 

Overige benodigdheden:

Mixer, mengkom, lepel, muffin vormpjes, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel:

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Meng alle ingrediënten met de mixer in de mengkom. Er mogen stukjes banaan in het beslag zitten, dat is alleen maar lekker ;-). Vul de muffin vormpjes met het beslag en plaats de bananen muffins voor circa 25 minuten in de oven. Let op, dit kan per oven verschillen! De muffins zijn gaar als je met een houten prikker in het midden van de muffin prikt en deze er schoon uitkomt. Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Post je creatie via Facebook en / of Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies, dan kom ik het bewonderen!

 

 

2 Reacties
  • Truus Buttinger

    5 oktober 2019bij12:33 Beantwoorden

    Kan ik het ei ook vervangen door appelmoes, xanthaangom of nog een banaan (Geen lijnzaad).

    • Femke's Foodies

      9 oktober 2019bij19:06 Beantwoorden

      Hi Truus,
      Bedankt voor je vraag! Wel een lastige want naast binding zorgt het ei ook voor een beetje luchtigheid in dit recept. Als bindmiddel werken oa (50 g) appelmoes, chiazaad, xanthaangom of noten- of zadenpasta normaliter goed als ei vervangers. Voor de luchtigheid is dat eerder baking soda met azijn. Dus misschien is een combinatie van beide het beste, om tot hetzelfde resultaat te komen. Welk(e) ingrediënt(en) heeft/hebben je voorkeur? Dan probeer ik dat graag voor je uit. Liefs Femke

Plaats een reactie