23768
post-template-default,single,single-post,postid-23768,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel

Heb je een rijpe banaan over? Maak dan deze lekkere lactosevrije en glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel! De muffins zijn het lekkerst op de dag van het bakken zelf. De volgende dag is de smaak en textuur zoals bananenbrood, ook lekker natuurlijk ;-).

 

Ingrediënten voor 7 bananen muffins:

  • 120 g bakbananenmeel
  • 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
  • 1,5 tl ceylon kaneel
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 ei
  • 100 ml vloeibare plantaardige boter
  • 80 gr honing
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 rijpe banaan

 

Overige benodigdheden:

Mixer, mengkom, lepel, muffin vormpjes, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije bananen muffins van bakbananenmeel:

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Meng alle ingrediënten met de mixer in de mengkom. Er mogen stukjes banaan in het beslag zitten, dat is alleen maar lekker ;-). Vul de muffin vormpjes met het beslag en plaats de bananen muffins voor circa 25 minuten in de oven. Let op, dit kan per oven verschillen! De muffins zijn gaar als je met een houten prikker in het midden van de muffin prikt en deze er schoon uitkomt. Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Post je creatie via Facebook en / of Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies, dan kom ik het bewonderen!

 

 

Geen Reacties

Plaats een reactie