Kookboeken met bakbananenmeel recepten

Paleo magazine

Kookboeken met bakbananenmeel recepten

Er zijn verschillende kookboeken met bakbananenmeel recepten in omloop. Binnenkort komt er een bij, namelijk van Marike Bol (bekend van Oh My Pie!). In aanloop naar Marike haar nieuwe kookboek leek het mij leuk om de bestaande kookboeken met bakbananenmeel recepten voor je op een rijtje te zetten.

 

EetPaleo Ontbijt Kookboeken met bakbananenmeel recepten

Eetbare Schoonheid Marike Bol

 

Ontbijt van Marinka Bil (bekend van EetPaleo)

Oh wat was ik trots toen Marinka Bil van EetPaleo in 2016 het allereerste kookboek uitbracht waarin recepten met bakbananenmeel stonden! Super leuk. De titel van het boek is ‘Ontbijt’. Het bestaat dan ook uit allerlei lekkere ontbijtrecepten, maar liefst 176 pagina’s vol! Alle recepten zijn vrij van gluten, zuivel en toegevoegde suikers.

In het boek vind je 4 recepten met bakbananenmeel:

  • Knapperige ontbijtkoekjes
  • Luxe bananenbrood
  • Chocolate chip pancakes
  • Krentenbolletjes

 

Nieuwsgierig geworden? Op Marinka’s website EetPaleo.nl vind je meer informatie over het boek.

Prijs: €18,95

EetPaleo Ontbijt

 

 

Traktaties van Marinka Bil (EetPaleo) & Addy Bil

Addy en Marinka zijn moeder en dochter en hebben samen het kookboek ‘Traktaties’ geschreven. Wees gewaarschuwd bij het open slaan van dit boek! Het water loopt je in de mond bij het zien van al die heerlijke taarten en gebakjes. Ook in dit boek zijn alle recepten vrij van gluten, zuivel en toegevoegde suikers.

In het boek staan 2 recepten met bakbananenmeel: chocolate chips cookies en appel blondies. Deze zien er heel lekker uit! Dit geldt eigenlijk voor alle recepten van het 288 pagina’s tellende boek ;-).

Nieuwsgierig geworden? Op Marinka’s website EetPaleo.nl vind je meer informatie over het boek.

Prijs: €24,95

Kookboeken met bakbananenmeel recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eetbare Schoonheid van Ellen Wagenaar & Annemarie Kok

In september 2017 hebben Ellen Wagenaar en Annemarie Kok het boek ‘Eetbare Schoonheid’ uitgebracht. De titel verwijst naar recepten voor natuurlijke huidverzorging en pure gerechten. Daar staat het boek, dat maar liefst 368 pagina’s telt, vol mee. Met de vele mooie afbeeldingen is het een lust voor het oog. Het boek is geschreven vanuit Annemarie’s achtergrond als voedingsdeskundige en met Ellen haar meer dan 25 jaar tellende ervaring als aromatherapeut en schoonheidsspecialist.

In het boek staan 11 recepten waarin bakbananenmeel wordt gebruikt. Hierbij kun je denken aan bloemenpannenkoeken maar ook aan een Marokkaanse quiche en een verrassende zuurkooltaart. Het recept voor de bloemenpannenkoeken vind je op de website van Eetbare Schoonheid (klik hiervoor op de preview afbeelding). Dit recept geeft tevens een goede weerspiegeling van de variatie aan ingrediënten die er in de recepten wordt gebruikt.

Een verrassend element aan het boek is dat bakbananenmeel ook gebruikt wordt voor een peeling recept! Wie had gedacht dat bakbananenmeel zelfs dode huidcellen kan verwijderen en een ruwe of droge huid weer heerlijk zacht kan maken! Erg leuk om te lezen.

Nieuwsgierig geworden? Op de website Eetbare Schoonheid vind je meer informatie over het boek.

Prijs €39,95

Eetbare Schoonheid

 

 

Bakken zonder tarwe, op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten van Marike Bol (Oh My Pie!)

Op 20 september a.s. komt het tweede kookboek van Marike Bol uit. De titel van het boek is ‘Bakken zonder tarwe, op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten’. In dit boek staan 6 meelsoorten centraal waarbij bakbananenmeel ook een hoofdrol speelt. Hoe cool! Het boek bevat meer dan 80 recepten. Deze zijn glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij en goed vegan te maken.

Nieuwsgierig geworden? Op de website ohmypie.nl vind je meer informatie over het boek.

Prijs: €15,- in de voorverkoop, vanaf 21 september 2018 €19,50.

Marike Bol

 

Paleo Magazine

Naast bovenstaande kookboeken verschijnt ieder kwartaal ook het Paleo Magazine onder leiding van Marinka Bil. Hierin staan regelmatig recepten met bakbananenmeel. Wil je meer over het Paleo Magazine lezen? Dat kan op de website van EetPaleo. Via deze Femke’s Foodies link kun je het magazine ook bestellen.

 

Ik hoop dat je het leuk vond om dit overzicht te lezen. Ik duik weer snel de keuken in om een nieuw recept uit te proberen… Twix van bakbananenmeel. To be continued… ;-).

 

 PS | Ik vind het leuk om alle recepten met bakbananenmeel te verzamelen en in het zonnetje te zetten, vandaar deze blog. Er is geen samenwerking t.a.v. dit bericht over kookboeken met bakbananenmeel recepten.

PS || Wil je bakbananenmeel van Femke’s Foodies kopen? Dat kan hier!

Geen Reacties

Plaats een reactie