Vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel

Vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel

Vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel

Het recept voor deze vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel is duidelijk het resultaat van zwangerschaps cravings ;-). Tijdens mijn zwangerschap hunker ik naar lekkere dingen die ik vroeger altijd at, zoals Twix. Vanwege een tarwe- en lactose intolerantie kan ik niet goed tegen de overheerlijke Twix van de supermarkt, vandaar dat ik een eigen versie heb gemaakt. Het recept is glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij en past binnen Paleo.

 

Voor circa 7 twixen heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten biscuitbodem:

 • 80 g bakbananenmeel
 • 40 g gesmolten kokosolie*
 • 60 g ahorn siroop
 • 1 tl vanille poeder

*Je kunt ook plantaardige boter gebruiken maar dan is de twix alleen net na het bakken knapperig. Bij het gebruik van kokosolie behoudt het biscuit zijn knapperigheid als je de twix in de koelkast bewaard.

 

Ingrediënten karamel:

 • 55 g ahorn siroop
 • 35 g gesmolten kokosolie
 • 65 g amandel pasta
 • 1/2 tl vanille poeder
 • snuf zout

 

Ingrediënten chocolade:

 • 25 g gesmolten kokosolie
 • 12 g cacao poeder
 • 15 g ahorn siroop

 

Overige benodigdheden:

Bakplaat, bakpapier, oven, mengkom, spatel, lepel, scherp mes.

 

Hoe maak je de vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel?

Bodem: Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de biscuitbodem in een mengkom met behulp van een spatel. Kneed er tot slot met je handen een deegbal van. Door het gebruik van kokosolie zal de deegbal heel vettig aanvoelen, dat is goed. Maak van de deegbal een langwerpige plak en druk deze verder uit op het bakpapier. Ik maakte een plak van circa 21 bij 10 cm. Maak de plak niet langer dan 10 cm de lengte in, het liefst eigenlijk wat kleiner, dan breken de twixen minder snel doormidden. Plaats de bakplaat in de oven voor circa 12 minuten (let op: dit kan per oven verschillen). Is de biscuitbodem klaar? Laat hem dan goed afkoelen.

Karamel: Meng de ingrediënten voor de karamelsaus in een mengkom. Zet de karamelsaus eventueel nog eventjes in de koelkast zodat het dikker kan worden. Schenk de karamelsaus vanuit de kom over de afgekoelde biscuit bodem. Je kunt het ook met behulp van een lepel doen maar je zult merken dat bij schenken er een dikker laagje karamel blijft liggen. Plaats de biscuitbodem met karamelsaus in de koelkast voor minimaal een uur. Zodra de karamellaag hard is, kun je beginnen met de chocolade laag.

Chocola: Meng in een sauspan de vloeibare kokosolie, cacaopoeder en ahornsiroop. Roer met een lepeltje zodat alles goed gemengd is. Je kunt het beste de saus even proeven voordat je hem over de karamellaag schenkt. Vind je hem te bitter? Voeg dan nog een scheutje ahorn siroop toe. Schenk de chocola over de karamellaag en plaats de twix plak weer terug in de koelkast voor circa 15 min.

 

Snij tot slot de twix plak met een scherp mes in twix repen. Serveer de twixen direct vanuit de koelkast. Eet smakelijk!

 

Heb je deze vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral via  Facebook of Instagram met behulp van @femkesfoodies of #femkesfoodies.

Vegan en glutenvrije twix van bakbananenmeel

Geen Reacties

Plaats een reactie