Ontstaan van Femke’s Foodies

Ontstaan van Femke's Foodies

Ontstaan van Femke’s Foodies

Vandaag is de website van Femke’s Foodies alweer 3 jaar online! 🎉 Dat moet gevierd worden. Daarom is het deze week 1 + 1 gratis! Voor ieder besteld zakje bakbananenmeel krijg je er dus gratis eentje bij. Ben je benieuwd naar hoe het idee voor Femke’s Foodies is ontstaan? Lees het hieronder!

 

Kaapverdië

Het was december 2014 toen ik samen met mijn vriend Erwin aan het genieten was van de zonnestralen op Kaapverdië. We hadden voor het eerst een all inclusive hotel geboekt om te kijken of dat beviel. Hoewel er heel veel lekkers lag, kon ik veel niet eten i.v.m. een tarwe- en lactose intolerantie. Na mijn zoveelste salade stelde Erwin daarom voor om een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt te brengen, misschien hadden ze daar meer tarwe- en lactosevrije producten!

In de supermarkt kon ik helaas niets vinden, tenminste, dat dacht ik 😉. Een – door Erwin – geïntroduceerde regel is echter om niet met lege handen naar ‘huis’ te gaan, dus ik moest wat uitzoeken 🙈. Mijn blik viel op een schap met potjes meel. Op één van de potjes stond ‘farinha de banana’. Bananenmeel, dat had ik nog nooit gezien en besloot het te kopen.

Terug in het hotel zocht ik op wat ik met ‘farinha de banana’ kon maken. Wat bleek? Geen enkel Nederlands recept te vinden met meel van bananen! Sterker nog, binnen Europa bleek het geen bekend product te zijn. Dit terwijl ik al snel allerlei voordelen op Amerikaanse en Australische websites vond over dat bananenmeel glutenvrij is en de darmflora stimuleert. Dit meel moest ik uitproberen!

Inmiddels werd ik steeds enthousiaster. Erwin heeft namelijk een verschepingsbedrijf en opeens zag ik een mogelijkheid voor zijn bedrijf. Zij waren al een tijdje op zoek naar lading van Zuid-Amerika naar Nederland en ik dacht, dit is het! Om het volgende moeten we nog vaak lachen, ik probeerde vervolgens mijn idee namelijk aan hem/zijn bedrijf te verkopen, zonder te vertellen wat het was haha. Dat lukte mij niet, maar hij werd net als ik heel enthousiast toen ik het vertelde. Ondernemen zit overduidelijk in zijn bloed (soms word ik gek van al zijn plannen 😅) en we besloten samen de mogelijkheden te onderzoeken.

 

Weer terug in Nederland…

Terug in Nederland wilde ik zo snel mogelijk iets met het bananenmeel maken om te kijken of het lekker was. Er zat echter geen voedingswaarde etiket en houdbaarheidsdatum op het potje dat ik had gekocht. Ik durfde het daarom niet te gebruiken en besloot het zelf te maken. Ik bestelde een droogoven en ging naar de Haagsche markt om zo groen mogelijke bakbananen te scoren. Uren heb ik in de keuken gestaan om ze te schillen, te snijden, te drogen en uiteindelijk te vermalen. Ik kan je vertellen, van bakbananen krijg je erg droge handen 😉. Ik maakte er deze taart mee en die was heel erg lekker! Het was inmiddels kerst en de kadootjes voor mijn familie waren de eerste potjes meel van Femke’s Foodies.

 

Ontstaan van Femke's Foodies

 

Door bovenstaande keuken ervaring wist ik al snel dat het niet haalbaar was om zelf het meel te gaan produceren. Ik dacht er aan om een fabriek in Nederland te starten om dit te gaan doen, maar het punt is dat je de bakbananen zo onrijp mogelijk wilt hebben voor de beste voedingswaarde en gebruikstoepassing. Nog beter zou het daarom zijn om de bakbananen direct na het kappen te drogen en vermalen. Na uitgebreid onderzoek naar leveranciers in bakbananenmeel zijn we een samenwerking gestart met een bedrijf in Zuid-Amerika. Inmiddels zijn we de importeur voor Europa! Dat had ik nooit gedacht toen ik op m’n bedje op Kaapverdië lag 😁.

Op 01-05-2015 heb ik mij officieel met de naam Femke’s Foodies ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en op 2 oktober van dat jaar gingen de website en webshop live. Inmiddels kun je het bakbananenmeel van Femke’s Foodies in verschillende winkels en webshops kopen en is het beschikbaar onder white label. Dit heb ik samen met hulp van Erwin en Timo gerealiseerd, heel erg bedankt!! Ik ben er trots op maar waar ik het meest blij mee ben, is dat we een meelsoort hebben kunnen toevoegen aan de bestaande glutenvrije meelsoorten in Nederland. Ondanks dat het glutenvrije assortiment zich steeds verder uitbreid, blijft de keuze beperkt. Met de introductie van bakbananenmeel hoop ik heel veel mensen blij te maken die in plaats van weg te strepen weer iets kunnen toevoegen aan de lijst van producten die zij mogen eten.

Als laatste wil ik heel graag jou als klant bedanken voor het vertrouwen in Femke’s Foodies, zonder jou was dit avontuur nooit gelukt!

Liefs Femke

 

Ik hoop dat je het leuk vond om iets over het ontstaan van Femke’s Foodies te lezen! Wil je graag bakbananenmeel bestellen? Tot en met 7 oktober 2018 geldt 1+1 gratis! Klik hier om het meel te bestellen. Volg Femke’s Foodies ook via Facebook en Instagram!

Geen Reacties

Plaats een reactie