Glutenvrij speculaas van bakbananenmeel

Glutenvrij speculaas van bakbananenmeel

Glutenvrij speculaas van bakbananenmeel

Op de bank, onder een dekentje, met een lekker kopje thee en glutenvrij speculaas van bakbananenmeel erbij… oei wat genieten! Wil jij dat ook? Maak dan het recept voor deze easy peasy speculaasbrokken! Het recept is glutenvrij, lactosevrij en past binnen het voedingspatroon paleo.

 

Ingrediënten speculaas:

  • 50 g bakbananenmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 40 g palmsuiker
  • 50 g (plantaardige) boter of kokosolie (hard)*
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1/2 ei
  • 1 tl amandelmelk (of andere plantaardige melk)

* Gebruik kokosolie voor een paleo versie.

 

Ingrediënten finishing touch:

  • plantaardige melk om te bestrijken
  • handje halve amandelen

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, lepel, bakplaat, bakpapier, oven, rooster.

 

Hoe maak je de glutenvrije speculaas van bakbananenmeel?

Verwarm de oven voor op 170 °C (heteluchtoven, boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle droge ingrediënten voor het speculaas door elkaar met een lepel.

Voeg vervolgens de (plantaardige) boter of kokosolie, amandelmelk en het ei toe.

Kneed het speculaas deeg met de handen goed door elkaar en vorm een bal.

Druk de bal plat op een bakplaat met bakpapier en probeer er een grote koek van te maken.

Garneer de speculaas koek met de amandelen. Bestrijk tot slot de koek en amandelen met een beetje plantaardige melk voor een glans laagje.

Plaats de speculaas voor circa 22-25 minuten in de oven (let op, iedere oven is anders. Het speculaas moet mooi bruin worden voor het meest crunchy effect).

Laat de speculaas goed afkoelen, eet smakelijk!

 

Heb je deze glutenvrije speculaas van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij vooral op Facebook of Instagram via @femkesfoodies en/of #femkesfoodies.

 

Glutenvrij speculaas van bakbananenmeel

 

Deze blog bevat affiliate links.

 

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie