23744
post-template-default,single,single-post,postid-23744,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Gevulde appeltjes met glutenvrije crumble

Gevulde appeltjes met glutenvrije crumble

Gevulde appeltjes met glutenvrije crumble

Het recept van deze gevulde appeltjes met glutenvrije crumble heb ik te danken aan mijn zus en zwager. Zij maakten dit toetje afgelopen jaar met kerst (zie hier het originele recept) en opperde om een ‘bakbananenmeel-versie’ te maken. Daar is hij dan…! Het recept is ook lactosevrij.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 70 g bakbananenmeel crumble
  • 4 stevige appels
  • 1 tl tijm
  • 50 g rozijnen
  • 100 ml appelsap
  • plantaardige boter
  • plantaardige vanille vla/yoghurt (ik gebruikte Alpro)

 

Overige benodigdheden:

Steelpan, ovenschaal, iets om de ovenschaal mee in te vetten, kommetje.

 

Hoe maak je de gevulde appeltjes met glutenvrije crumble?

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte, heteluchtoven).

Breng de rozijnen met appelsap en tijm in een steelpan aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat de rozijnen circa 5 minuten op het vuur staan om het vocht te absorberen.

Schil de appels en steek de klokhuizen eruit. Maak het gat nog iets groter als de appel daarvoor de ruimte heeft.

Giet het resterende vocht van de rozijnen af en meng de rozijnen met de bakbananenmeel crumble.

Plaats de appels in een ingevette ovenschaal en vul ze met het rozijnen-crumble mengsel. Probeer te voorkomen dat de rozijnen bovenop liggen, deze verbranden snel in de oven. Doe bovenop de appels een dotje plantaardige boter.

Plaats de gevulde appeltjes met glutenvrije crumble voor circa 30 minuten in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven en plaats de appels op 4 aparte schaaltjes. Schenk er een laagje plantaardige vanille vla of vanille yoghurt langs en serveer de appeltjes direct op tafel.

Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Leuk! Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies, dan kan ik je creatie bewonderen!

 

Gevulde appeltjes met glutenvrije crumble

Geen Reacties

Plaats een reactie