Glutenvrije crumble van bakbananenmeel

Glutenvrije crumble van bakbananenmeel

Glutenvrije crumble van bakbananenmeel

Met deze glutenvrije crumble van bakbananenmeel kun je heel veel kanten op. Het is bijvoorbeeld lekker met warme appel, met yoghurt en rood fruit en het is volgens mijn zus ook zelfs heel lekker op je (glutenvrije) boterham! Je kunt de crumble in een afgesloten pot goed lang bewaren. Het recept is ook lactosevrij en vegan.

 

Ingrediënten voor 1 volle bakplaat:

  • 200 g bakbananenmeel
  • 110 g plantaardige boter, vloeibaar
  • 1,5 el speculaaskruiden of meer/minder naar smaak
  • 90 g rijststroop

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, spatel, bakpapier, bakplaat, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije crumble van bakbananenmeel?

Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en leg het bakpapier op de bakplaat. Voeg alle ingrediënten in een mengkom en meng het met een spatel door elkaar. Spatel net zo lang tot dat het deeg aan elkaar gaat plakken.  Het beste kun je het deeg nu even proeven. Voeg eventueel iets meer speculaaskruiden naar smaak toe. Verkruimel het deeg met je handen boven de bakplaat. Plaats de bakplaat voor circa 25 minuten in de oven. Even laten afkoelen en in een schone pot bewaren.

 

Benieuwd naar wat voor recepten je allemaal met crumble kunt maken?

 

Heb je deze glutenvrije crumble of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Post een foto op Instagram of Facebook, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

Glutenvrije crumble van bakbananenmeel

 

Deze blog bevat affiliate links.

 

Geen Reacties

Plaats een reactie