Glutenvrije cake pops van bakbananenmeel

Glutenvrije cake pops van bakbananenmeel

Glutenvrije cake pops van bakbananenmeel

Op zoek naar een traktatie? Maak dan deze glutenvrije cake pops van bakbananenmeel! Je kunt ze naar eigen smaak versieren. Het recept is niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

 

Ingrediënten voor circa 22 cake pops:

 • 65 g bakbananenmeel
 • 75 g vloeibare plantaardige boter
 • 75 g ahorn siroop
 • 1 ei
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • 2 tl vanille extract / 1 tl vanille poeder
 • snufje zout
 • optioneel: 1 el plantaardige melk

 

Voor de versiering:

 • 12 g cacaopoeder
 • 15 g ahorn siroop
 • 25 g gesmolten kokosolie
 • strooisels zoals kokosrasp, hagelslag etc.

 

Overige benodigdheden:

Cake pops maker, cake pops stokjes, mixer, mengkom, 2 lepels, sauspan, rooster.

 

Bereidingswijze cake pops:

Mix de ahorn siroop met het ei in een mengkom tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix dit tot een cake beslag. Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je de cake pops maker in het stopcontact steken om op te warmen. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing van je eigen cake pops maker. Vul de halve rondjes met het beslag. Doe de cake pops maker dicht en wacht circa 8 minuten of tot dat de cake pops gaar zijn (let op, dit kan per cake pop maker verschillen). Hoe langer je wacht, hoe krokanter het buitenste laagje van de cake pop wordt. Je kunt de cake pops eventueel halverwege de baktijd omdraaien, de onderkant wordt namelijk sneller krokant.

 

Versiering

Laat de cake pops afkoelen op een rooster. Maak ondertussen de chocoladesaus. Meng hiervoor de vloeibare kokosolie, cacaopoeder en ahornsiroop in een sauspan. Roer met een lepeltje zodat alles goed gemengd is. Je kunt het beste de saus even proeven voordat je hem gebruikt. Vind je hem te bitter? Voeg dan nog een scheutje ahorn siroop toe.

Prik een cake pop stokje in de cake pop. Je kunt eventueel meerdere cake pops aan een stokje rijgen. Dip de cake pops in de chocolade saus en strooi vervolgens de versiersels erover zodat deze blijven plakken. Eet smakelijk!

 

Heb je deze glutenvrije cake pops van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via @femkesfoodies op Instagram of Facebook :-).

 

 

Geen Reacties

Plaats een reactie