Samara’s glutenvrije bananenbrood met bosbessen

Samara's glutenvrije bananenbrood met bosbessen

Samara’s glutenvrije bananenbrood met bosbessen

Samara’s glutenvrije bananenbrood met bosbessen – Van de week appte mijn vriendin Samara een foto van een plakje bananenbrood met daaronder de tekst Echt heeeel lekker! Oke, dan heb ik dus gelijk zin om te gaan bakken ;-). Ze stuurde de ingrediënten door maar… het was dinsdag, dan zijn mijn lieve kiddooz thuis (van 3 maanden en 2+) en is in de keuken staan eigenlijk een utopie. Toch bleef het kriebelen want ik had echt precies de juiste ingrediënten in huis, inclusief een trosje van drie bananen die half bruin-half geel waren, die nog een bestemming zochten. Mijn oudste, Samuel, was lekker aan het spelen en Issy lag uit te buiken van haar drinken in de box, dus ik waagde het erop. Zo blij want oooh wat was dit bananenbrood lekker en het was binnen nog geen 10 minuten gemaakt! Samuel heeft er ook van lopen smikkelen, dus kids-proof! Wil je hem maken? Lees dan hieronder het recept, met dank aan Samara!

 

Ingrediënten:

  • 60 g bakbananenmeel
  • 50 g havermeel*
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen (390 g)
  • 3 eieren
  • 30 g medjouldadels (of 50 g voor een zoetere smaak)
  • 30 g ongebrande en ongezouten walnoten
  • 125 g bosbessen (uit de diepvries)
  • optioneel: 2 el kokosrasp

* Je krijgt havermeel door havermout te vermalen in een blender.

 

Overige benodigdheden:

Blender, mengkom, cakeblik, bakpapier, spatel/lepel, rooster, oven.

 

Bereidingswijze:

Haal de bosbessen uit de vriezer zodat het ontdooi proces kan beginnen. Meng in een mengkom het bakbananenmeel met de havermeel en bakpoeder. Doe de drie rijpe bananen, drie eieren en medjouldadels (zonder pit) in een blender en mix het tot een glad beslag. Giet het vloeibare beslag bij de droge ingrediënten in de mengkom en roer goed door, tot dat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.

Verwarm de oven op 175 graden (onder en bovenwarmte, heteluchtoven) en bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in het cakeblik.

Vermaal de walnoten met je handen en verspreid deze over het beslag in het cakeblik. Verspreid tot slot ook de bosbessen over het beslag. Deze zullen nog een klein beetje bevroren zijn. Gebruik de spatel/lepel om de walnoten en bosbessen onder te dompelen in het beslag.

Plaats het cakeblik in het midden van de oven en bak het brood in circa 50 minuten gaar. Het bananenbrood is gaar als je een houten prikker in het midden van het brood prikt en deze er schoon uit komt. Daarna even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

 

Heb je Samara’s glutenvrije bananenbrood met bosbessen gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het via Instagram of Facebook en tag @femkesfoodies er in, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

Samara's glutenvrije bananenbrood met bosbessen

 

Geen Reacties

Plaats een reactie