Glutenvrij high tea zoetigheid

Glutenvrij high tea zoetigheid

Glutenvrij high tea zoetigheid

Glutenvrij high tea zoetigheid – Bij elke blog hoort een titel. Maar wat was deze lastig! Mijn doel was om scones te maken. Nu lijkt het recept op een scone, het heeft de ingrediënten van een scone, maar het proeft niet 100% hetzelfde als een traditionele scone. Het recept is veelte lekker om niet te delen maar ik wilde je ook niet misleiden, vandaar de titel ‘glutenvrij high tea zoetigheid’. Het is namelijk een heerlijk zoet ‘broodje’ wat perfect binnen een high tea past, met de looks van een scone ;-). Ben je benieuwd? Hier is het recept:

 

Ingrediënten (6 stuks)

Zoete broodjes:

 • 240 g bakbananenmeel
 • 3 tl wijnsteenbakpoeder
 • 100 g plantaardige boter (vloeibaar)
 • 75 g kokosbloesemsuiker
 • 1 ei
 • 175 ml kokosmelk (+ een beetje om te bestrijken)

Voor de vulling:

 • Jam of verse aardbeien
 • Plantaardige slagroom

 

Overige benodigdheden:

Bakplaat, bakpapier, rond uitsteekvormpje (diameter 7 cm), mengkom, spatel, oven.

 

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een mengkom en spatel goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het ronde uitsteekvormpje op het bakpapier en schep daarin het beslag. Mijn uitsteekvormpje had een doorsnede van 7 cm en was 2 cm hoog. Haal voorzichtig het uitsteekvormpje weg, het beslag blijft als het goed is netjes op zijn plaats (en zakt dus niet uit naar de zijkanten). Herhaal deze stappen tot dat je 6 rondjes beslag op de bakplaat hebt liggen. Bestrijk de rondjes beslag met wat melk en plaats ze daarna voor circa 20 minuten in de oven.

Eenmaal klaar kun je de zoete broodjes laten afkoelen, de slagroom stijf kloppen en de jam/aardbeien klaar zetten. Snij het broodje open, beleg het met een heerlijke dot slagroom en jam en daarna… smullen maar! De broodjes zijn het lekkerst op de dag zelf.

 

Heb jij ook deze glutenvrij high tea zoetigheid gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook en tag mij via @femkesfoodies.

 

 

Glutenvrij high tea zoetigheid

2 Reacties
 • High Tea glutenvrij

  13 september 2019 bij 15:13 Beantwoorden

  Goed idee qua recept, we zien dat steeds meer high tea locaties ook de optie bieden om een glutenvrije variant te nuttigen.

Plaats een reactie