Glutenvrije crumble met honing

glutenvrije crumble met honing

Glutenvrije crumble met honing

Glutenvrije crumble met honing – Op femkesfoodies.nl staan verschillende crumble recepten waarbij rijststroop of kokosbloesemstroop worden gebruikt. Maar wat als je deze stropen niet in huis hebt? Lukt het om de crumble ook te maken met andere suikervervangers? Ik heb het voor je getest!

Crumble met rijststroop en kokosbloesemstroop is gegarandeerd een succes. Heb je dit in huis? Dan kun je één van deze recepten maken: + crumble basisrecept  + crumble met mango + bosvruchten yoghurt crumble + crumble met aardbeien en vla + crumble met appel. Maar wat nu als je geen rijststroop of kokosbloesmstroop in huis hebt? Ik heb de crumble met de volgende suikervervangers getest:

  • ahorn siroop
  • kokosbloesemsuiker
  • honing

 

Conclusie:
Met ahorn siroop en kokosbloesemsiroop krijg je helaas geen knapperige crumble. Maar…. met honing wel! Wil je glutenvrije crumble met honing maken? Volg dan dit recept:

 

Glutenvrije crumble met honing

 

Ingrediënten voor 1 portie of 1/4 bakplaat*: 
  • 25 g bakbananenmeel
  • 10 g (plantaardige) vloeibare boter
  • 15-20 g (lichte, zachte) honing

*Je kunt de crumble heel goed bewaren dus mocht je de crumble lekker vinden, dan kun je de ingrediënten ook x 4 doen voor een grotere batch.

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, spatel, bakpapier, bakplaat, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije crumble met honing?

Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en leg het bakpapier op de bakplaat.

Meng met behulp van een houten spatel het bakbananenmeel met de (plantaardige) boter en honing in een mengkom. Meng het net zo lang tot dat er goudbruin broodkruim ontstaat. Blijft het kruim te veel aan elkaar plakken? Dan is het iets te vochtig, voeg een klein beetje meel toe. Is juist het tegenovergestelde het geval (kruim blijft erg wit of het worden geen klontjes), voeg dan een heel klein beetje boter toe. Voeg naar smaak eventueel kaneel of vanille poeder/extract toe.

Verspreid de crumble over de bakplaat en bak dit in circa25 minuten af in de oven (let op, de baktijd kan per oven verschillen).

Laat de crumble afkoelen zodat het lekker knapperig wordt. Je kunt het nu voor allerlei gerechten gebruiken, bijv. in combinatie met vers fruit en (plantaardige) kwark/yoghurt of als garnering van een appel-kruimel taart. YUM! Je kunt de crumble in een schone en afgesloten pot bewaren.

 

Heb je deze glutenvrije crumble met honing of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Post een foto op Instagram of Facebook en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!

2 Reacties

Plaats een reactie