Glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel

Glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel

Glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel

Glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel – Ken je de Digestive chocolade koekjes van McVities (voorheen Verkade, moet jij ook nog wennen aan de nieuwe naam)? Daar kun je deze koekjes het beste mee vergelijken: een bros koekje van bakbananenmeel met een heerlijk chocolade laagje, maar dan glutenvrij! Benieuwd naar het recept? Lees het hier:

 

Ingrediënten biscuitjes (15 stuks):

 • 80 g bakbananenmeel
 • 30 g ahorn siroop*
 • 50 g vloeibare kokosolie
 • 1/2 tl vanille poeder

*Je kunt ook 30 g kokosbloesemsuiker gebruiken, je koekje krijgt dan wel een andere smaak!

 

Ingrediënten chocoladelaag:

 • 10 g ahorn siroop
 • 2 el cacaopoeder (12 g)
 • 25 g vloeibare kokosolie

 

Overige benodigdheden:

Bakplaat, bakpapier, mengkom, uitsteekvormpje, oven, koelkast/vriezer.

 

Hoe maak je de glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel?

Biscuitjes

Verwarm de oven voor op 170 graden (onder- en bovenwarmte, heteluchtoven). Doe alle biscuit ingrediënten in een mengkom en kneed dit met je handen goed door elkaar. Hoe langer je kneed, hoe beter alles aan elkaar blijft plakken en je er een bal van kunt maken. Bij het gebruik van ahorn siroop gaat deze stap heel makkelijk, gebruik je kokosbloesemsuiker dan zullen er wat sneller scheurtjes in de deegbal komen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de deegbal. Druk hem helemaal plat en zorg dat het deeg overal even dik is. Nu kun je met een vormpje koekjes uitsnijden. Leg de gemaakte koekjes verspreid over de bakplaat (je kunt hier het beste een mesje voor gebruiken waarmee je tussen het deeg en het bakpapier beweegt, dan blijven de koekjes heel!).

Bak de koekjes in circa 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Let op, de baktijd kan per oven verschillen! Laat de biscuits afkoelen en ga ondertussen aan de slag met het maken van de chocoladelaag.

Chocoladelaag

Doe de ingrediënten van de chocoladelaag in een mengkom en roer het goed door elkaar. Je kunt de chocoladesaus het beste even proeven. Is het te bitter? Voeg dan nog een beetje ahorn siroop toe. Is het te zoet? Voeg dan nog een beetje cacao toe. Versier de koekjes met de chocolade. De hoeveelheid is ruim genomen zodat je de koekjes erin kunt dippen. Je kunt ook met een lepeltje de chocolade over de koekjes draperen.

Bewaar de koekjes in de koelkast of vriezer. Dan worden ze lekker knapperig (en in de vriezer kun je ze ook lang bewaren)! Eet smakelijk!

 

 

Heb je deze glutenvrije chocoladekoekjes van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Post een foto op Instagram of Facebook en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

 

 

Glutenvrije chocolade koekjes van bakbananenmeel

 

 

 

2 Reacties
 • Ellen

  3 april 2021 bij 15:04 Beantwoorden

  Zojuist deze koekjes in ei-vorm voor pasen gemaakt, met wat pindakaas met cacao erdoor en iets minder olie gebruikt vanwege de olie in de pindakaas. De koekjes vallen als poeder uit elkaar in je mond. Niet bros. Ze zijn niet 100% afgekoeld nog, worden ze inderdaad pas knapperig nadat ze goed zijn afgekoeld? Smaak is wel goed, een beetje dat droge van pindakaas maar dat komt mogelijk dus ook door mijn eigen toevoeging.

  • Femke's Foodies

   6 april 2021 bij 19:42 Beantwoorden

   Hi Ellen,
   Bedankt voor je vraag. Leuk idee om er paaseieren van te maken!
   De koekjes worden inderdaad pas knapperig als ze een koelkast temperatuur hebben. Dan is de kokosolie namelijk goed hard geworden, wat voor een knapperige bite zorgt. Het kan dus goed zijn dat door de aanpassingen je de poederigheid hebt ervaren. Via bovenstaand recept zou het in ieder geval niet mogen :-). Wel een lekker idee trouwens van de pindakaas. Hopelijk lukken ze de volgende keer goed! Liefs Femke

Plaats een reactie