25877
post-template-default,single,single-post,postid-25877,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart

Glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart

Glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart

Hou jij van mango? Dan zul je genieten van┬ádeze glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart. Wat is hij heerlijk! Al zeg ik het zelf ­čśë Een lekkere crunchy bodem met een┬áfluweel zacht kwark tapijtje erop, afgetopt met glanzende mango frisheid. De taart is niet te zoet, maar wel zoet genoeg. Het recept is heel makkelijk en kost niet veel tijd om te maken. Je moet alleen wel een paar uurtjes wachten tot dat de kwark stijf is geworden. Het beste kun je hem dan ook ‘s avonds maken. Zin om aan de slag te gaan? Lees hieronder het recept.

 

Ingredi├źnten bodem:

  • 60 g bakbananenmeel
  • 40 g gesmolten kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 20 g kokosbloesemsuiker

 

Ingredi├źnten kwarklaag:

  • 400 g plantaardige kwark (ik gebruikte Alpro)
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 20 g ahorn siroop
  • 5 gelatine blaadjes
  • 100 g bevroren mango blokjes

 

Topping:

  • 1 rijpe mango

 

Overige benodigdheden:

Springvorm, bakpapier, mengkom, lepel/spatel, steelpan, blender, rooster, fornuis, koelkast.

 

Hoe maak je de glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart?

Bekleed een ronde springvorm (16 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, boven- en onderwarmte).

Biscuit bodem:

Doe alle ingredi├źnten van de bodem in een kom en meng het goed door elkaar. Kneed een ronde bal en leg deze vervolgens op de bodem van de springvorm. Duw de bal plat en werk met je vingers alle richtingen uit zodat de bodem volledig en evenredig gevuld is met het deeg. Plaats de springvorm voor circa 12 minuten in de oven (let op: de baktijd kan per oven verschillen). Laat de springvorm afkoelen op een rooster en plaats het daarna in de koelkast zodat de bodem hard kan worden. Ondertussen kun je aan de slag met de kwarklaag.

Kwarklaag:

Leg de gelatine blaadjes in een bakje water zodat ze zacht worden. Verwarm de sinaasappelsap op laag vuur in een steelpan, knijp de gelatine blaadjes uit en leg deze in de sinaasappelsap. Roer rustig door tot dat de gelatine blaadjes zijn opgelost. Voeg nu twee eetlepels kwark toe en roer tot dat je geen klontjes meer hebt. Haal het pannetje van het vuur. Doe de resterende kwark, de ahornsiroop, de mango blokjes en het gelatine mengsel in een blender en mix het tot een romig geheel. Verspreid de kwarklaag over de biscuit bodem en laat het circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Topping:

Leg de rijpe mango met het steeltje naar je toe. Snij langs de pit twee langwerpige helften af. Snij het vruchtvlees verticaal in om reepjes te krijgen. Lepel de reepjes vervolgens voorzichtig uit de schil. Garneer de reepjes in een rondje op de kwark zodat je een roos vorm krijgt. Je kunt de taart nu serveren! Taart over? Bewaar hem in de koelkast.

 

Heb je deze glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het op Facebook of Instagram en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

 

Glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart

 

Glutenvrije en lactosevrije mango kwarktaart

Geen Reacties

Plaats een reactie