Pompoen pannenkoekjes met bakbananenmeel
Haal jij de 250 gram groente per dag? Met dit recept voor pompoen pannenkoekjes met bakbananenmeel eet je veel groente zonder dat je het door hebt! Heerlijk als ontbijt of lunch. Ook handig trouwens voor kinderen die geen fan zijn van ‘zichtbare groenten op het bord’, want wie lust er nou geen pannenkoeken ;-)? Het recept is glutenvrij en lactosevrij. Wist je trouwens dat dit een typisch Antilliaans gerecht is? Op de Antillen heet dit gerecht ‘arepa di pampuna’.
Ingrediënten voor 7 pannenkoekjes:
- 60 g bakbananenmeel
- 250 g pompoen (diepvries / vers)
- 1 ei
- 1/2 el ceylon kaneel
- 2 tl speculaaskruiden
- 100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)*
- Handje rozijnen
- Kokosolie om de pan in te vetten
*Gebruik je een andere plantaardige melk? Voeg dan een lepeltje notenpasta toe aan het beslag zodat er naast koolhydraten en eiwitten ook goede vetten in je gerecht zitten. Dit zorgt o.a. voor een langer verzadigd gevoel :-).
Overige benodigdheden:
Koekenpan, blender, pan, water, platte spatel.
Hoe maak je de pompoen pannenkoekjes met bakbananenmeel?
Laat de pompoen zacht/gaar worden door het circa 10 minuten te koken in een klein laagje water. Giet het resterende vocht af.
Zodra de pompoen zacht is kun je alle ingrediënten – behalve de rozijnen en kokosolie – in een blender doen. Mix het geheel tot een romig beslag. Spatel hierna de rozijnen er doorheen.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een beetje kokosolie.
Nu kunnen de pannenkoekjes gebakken worden. Ze moeten de vorm en dikheid van American pancakes krijgen, hou daar rekening mee bij het draperen van het beslag in de pan. TIP:
Je kunt het beste een kleine soeplepel gebruiken en twee ‘hoopjes beslag’ op elkaar doen. Dan worden de pannenkoekjes lekker dik en door de zwaarte van het beslag krijg je vanzelf een rondje.
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin aan beide zijden. TIP:
Met een platte spatel schuif je voorzichtig onder de pannenkoek, daarna wip je hem snel en in 1 keer om, de bovenkant (de kant die nu beneden komt) is namelijk nog een beetje vloeibaar.
De pannenkoekjes kun je warm/koud naar smaak eten. Persoonlijk vind ik koud het lekkerst, dan is de binnenkant namelijk perfect smeuïg (warm zijn ze te smeuïg). Garneer de pannenkoekjes naar smaak.
Eet smakelijk!
Heb jij deze pompoen pannenkoekjes met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik ontzettend leuk om te zien! Laat het mij weten via Facebook en/of Instagram, dan kom ik je creatie bewonderen!
Reclame code: Deze blog bevat affiliate links.
Geen Reacties