Glutenvrije kaneel wafels

Glutenvrije kaneel wafels

Glutenvrije kaneel wafels

Wanneer heb jij voor het laatst een wafel gegeten? Voor mij was het té lang geleden. Ik ben daarom de keuken in gedoken en heb deze lekkere glutenvrije kaneel wafels gemaakt. Ze zijn heerlijk knapperig en vormen echt een verwennerij. Het recept is naast glutenvrij ook lactosevrij.

 

Ingrediënten voor 2 hartjes wafels:

 • 75 g bakbananenmeel
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • 70 g vloeibare (plantaardige) boter of kokosolie*
 • 50 g palmsuiker
 • 2 tl ceylon kaneel
 • 1/2 ei (large)**
 • 20 g plantaardige melk
 • snufje zout

* Eet je Paleo? Dan kun je het beste kokosolie gebruiken.

** Voor een vegan versie kun je het halve ei ook vervangen door 25 g appelmoes of 1/2 el chiazaad gemengd met 1,5 el water. Echter wordt de wafel dan niet echt knapperig en valt sneller uit elkaar.

 

Overige benodigdheden:

Hartjeswafelijzer, rooster, kwastje (om het ijzer in te vetten), mengkom, mixer, eetlepel.

 

Hoe maak je de glutenvrije kaneel wafels?

Meng de vloeibare plantaardige boter of kokosolie met de palmsuiker in een kom en mix het geheel tot dat de harde suiker knisp eruit is. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het beslag tot een romig geheel. Vet vervolgens met een beetje plantaardige boter of kokosolie het wafelijzer in. Zet hem daarna aan.

Schep de helft van het beslag in het midden van het (onderste) ijzer en sluit de bovenkant van het wafelijzer. Laat de wafel gaar worden in circa 7 minuten. Let op: iedere wafelijzer is anders dus het kan bij jou ook iets korter of langer duren. Hoe weet je of je wafel gaar is? Als hij goudbruin eruit ziet en hij niet uit elkaar valt als je hem voorzichtig uit het wafelijzer haalt. Hoe langer je de wafel in het ijzer laat liggen, hoe knapperiger en bruiner hij wordt.

Laat de wafels even afkoelen (of niet ;-)) en versier het naar smaak. Eet smakelijk!

 

Heb je deze glutenvrije kaneel wafels of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het via Instagram en/of Facebook met behulp van @femkesfoodies of #femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

Glutenvrije kaneel wafels

Glutenvrije kaneel wafels

2 Reacties
 • Mannetstatter

  26 april 2020 bij 07:20 Beantwoorden

  Ik vond ze veel te ‘Deense’ heb er nog een ei en extra 100ml kokosmelk bij gedaan.

  • Femke's Foodies

   26 april 2020 bij 12:55 Beantwoorden

   Dankjewel voor je reactie! Top dat je het helemaal naar je eigen smaak hebt aangepast, hopelijk heb je er van genoten!

Plaats een reactie