Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes – Wie verzint er bij jou thuis meestal de lunch en het avond eten? Bij mij thuis ben ik dat. Hoewel ik meestal (soms tot ergernis van mijn vriend ;-)) iets nieuws uit probeer, heb ik ook een aantal recepten die vaker op het menu terug komen, zoals deze courgette bakbananenmeel pannenkoekjes. Deze gaan namelijk altijd op! Ze zijn super makkelijk en snel gemaakt, smaken heerlijk en bevatten daarnaast alles wat je in een gezonde maaltijd wilt hebben: vezels en een goede combinatie van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

Wist je dat eiwitten en vetten ervoor zorgen dat je langer verzadigd bent? Kan het recept dus bijvoorbeeld ook zonder notenpasta? Ja, maar probeer er dan een ander gezond vet voor in de plaats te doen, bijvoorbeeld door amandelmelk te gebruiken in plaats van de kokos-rijstmelk of avocado als beleg! Het recept is glutenvrij en lactosevrij. Eet smakelijk alvast!

 

Ingrediënten voor 6 pancakes:

  • 115 g bakbananenmeel
  • 250 g biologische courgette
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 tl ceylon kaneel
  • 80 ml kokos-rijstmelk
  • 1 tl notenpasta (bijv. amandel of cashew)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • optioneel: 1 dadel (25 g)
  • kokosolie om in te bakken

 

Benodigdheden:

Blender, pannenkoekenpan, kleine soeplepel, fornuis.

 

Hoe maak je de courgette bakbananenmeel pannenkoekjes?

Was de courgette en snij deze in stukken. Doe alle ingrediënten vervolgens in de blender (ik gebruikte hiervoor een NutriBullet) en mix het tot een romig beslag.

Plaats de pannenkoekenpan op middelhoog vuur en vet de pan in met kokosolie. Schep het beslag in de pan. Je kunt het beste een kleine soeplepel gebruiken en twee ‘hoopjes beslag’ op elkaar doen. Dan worden de pannenkoekjes wat dikker en door de zwaartekracht krijg je vanzelf een rondjeIk maakte zo drie pannenkoekjes tegelijk in de pan, maar dat is dus afhankelijk van hoe groot jouw pannenkoekenpan is. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin aan beide zijden. Herhaal dit tot dat je beslag op is.

Beleg de pannenkoeken naar wens. Ik had een sausje van kokosyoghurt met kruidenboter kruiden gemaakt en avocado on top. Maar ook vers fruit erop is erg lekker!

 

Heb jij deze courgette bakbananenmeel pannenkoekjes gemaakt? Dat vind ik ontzettend leuk om te zien! Laat het mij weten via Facebook en/of Instagram, dan kom ik je creatie bewonderen! 

 

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Courgette bakbananenmeel pannenkoekjes

Reclame code: Deze blog bevat affiliate links.

2 Reacties
  • Myrthe H

    3 februari 2020 bij 14:57 Beantwoorden

    Vandaag heb ik deze pannenkoekjes gemaakt en ze waren erg lekker! Ik heb ze gemaakt met wat ahornsiroop ipv de dadel (was bang dat die niet goed zou mixen in mijn blender) en heb ze zonder topping gegeten.
    De courgette proef je niet (al is dat ook geen vieze smaak) en ik denk dat je ze ook goed hartig kan eten met bijv spek.
    Bedankt voor het recept. De ‘gewone’ pannenkoekjes (recept van de verpakking) maakte ik al regelmatig en deze zijn ook een blijvertje en een goede manier om meer groente binnen te krijgen.

    • Femke's Foodies

      3 februari 2020 bij 15:39 Beantwoorden

      Hi Myrthe,
      Wat fijn dat de courgette pannenkoekjes in de smaak zijn gevallen!
      Super leuk om te lezen. Heel erg bedankt voor het delen!
      Lieve groetjes Femke

Plaats een reactie