26082
post-template-default,single,single-post,postid-26082,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Wortelbrood met bakbananenmeel

Wortelbrood met bakbananenmeel

Wortelbrood met bakbananenmeel – Volg jij altijd netjes een recept? Of speel je met de ingrediënten en hoeveelheden? Ik val onder de eerste categorie, maar ik doe m’n best om tot de laatste te behoren haha. Dat heb ik bij dit recept ook geprobeerd en ik was dan ook superblij toen het lukte! En hoe, het brood is zo lekker dat m’n kinderen om plakjes blijven vragen. Het recept is makkelijk om te maken en is gluten- en lactosevrij. Het is heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Het bevat daarnaast alles wat je in een maaltijd wilt hebben: vezels, koolhydraten, eiwitten en goede vetten. Enjoy!

 

Ingrediënten:

  • 90 g bakbananenmeel
  • 1 grote wortel (105 g)
  • 3 el kokosrasp (30 g)
  • 2 el zonnebloempitten (30 g)
  • 2 el pompoenpitten (30 g)
  • flinke hand walnoten (35 g), plus extra ter garnering
  • 3 eieren
  • 2 bananen (275 g)
  • 2 grote medjoul dadels (45 gram, zonder pit)
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el appelazijn
  • snuf zout

 

Overige benodigdheden:

Blender, snijplank, mesje, lepel, cakeblik (11 x 24,5 cm), bakpapier, oven.

 

Hoe maak je het wortelbrood met bakbananenmeel?

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Schil de wortel en snij hem in kleine stukjes (zo groot dat je blender het aan kan om te pureren). Mix het bakbananenmeel met de wortel, bananen, eieren en medjoul dadels in een blender tot een fijn en romig beslag (ik gebruikte hiervoor een NutriBullet). Schep vervolgens de zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten (in kleine stukjes), kokosrasp, zout en baking soda er doorheen. Voeg als laatst 1 el appelzijn toe en meng goed door. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Schep daarin het beslag. Garneer met wat walnoten. Plaats het brood voor circa 45 minuten in de oven. Het brood is gaar als je met een houten prikker er in prikt en deze er schoon uit komt. Laat het wortelbrood afkoelen op een rooster, daarna kun je er lekker van genieten!

 

Heb je dit wortelbrood met bakbananenmeel gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar wat je ervan vond! Laat je het hieronder weten of via een berichtje op mijn Facebook of Instagram via @femkesfoodies? Dat vind ik super leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Reacties
  • Carine Torteelboom

    23 juli 2020bij07:29 Beantwoorden

    Beste, kan ik de 3 eieren vervangen door 3 eetlepels chiazaad? Ik mag geen eieren eten

    • Femke's Foodies

      24 juli 2020bij13:01 Beantwoorden

      Beste Carine, dankjewel voor je bericht! Ik heb het gisteren voor je uitgeprobeerd :-). Ik heb 30 g chia (3 el) en 95 g water toegevoegd ipv eieren. De smaak was erg lekker! Het is echter niet hetzelfde brood zoals op de foto. Eieren maken het brood namelijk een stuk luchtiger en groter qua volume. Ik heb 80 g bakbananenmeel gebruikt (ipv 90) en ook nog 60 g extra water toegevoegd. Ik kreeg toen uiteindelijk een brood van 3/4 bakblik. Dus… ja, het kan! Maar dan in een kleiner cakeblik en iets minder meel gebruiken en een beetje water toevoegen. Dan wordt het een heerlijk bananenbrood! Je hebt mij in ieder geval geïnspireerd voor een nieuw recept ;-). Liefs Femke

Plaats een reactie