Glutenvrije ontbijt muffins

Glutenvrije ontbijt muffins

Glutenvrije ontbijt muffins, voor de lekkerste start van de dag!

Wat is jouw favoriete eetmoment op de dag? Voor mij is dat met stip het ontbijt. Ik kan daar ‘s avonds al watertandend naar uit kijken haha. Ik ontbijt meestal in de middag dus ik heb even opgezocht of ik het dan eigenlijk nog wel ontbijt mag noemen. En…. Volgens de Van Dale mag het. ‘Ont’ staat namelijk voor “ergens mee beginnen” (net als ontdooien, ontwaken) en bijt natuurlijk voor ‘bijten”. Oftewel je begint letterlijk voor het eerst met bijten en daar is geen tijdstip aan verbonden. Anyway, hoe laat je ook ontbijt, deze glutenvrije ontbijt muffins zullen altijd in de smaak vallen. Ze zijn lekker en bevatten daarnaast vetten (amandelmeel) en eiwitten (eieren) zodat je bloedsuikerspiegel geleidelijk stijgt en je een langer verzadigd gevoel zult hebben. Het recept is naast glutenvrij ook lactosevrij en kidsproof. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 

Ingrediënten voor 4 muffins:

  • 50 g bakbananenmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 2 rijpe bananen (250 gram)
  • 2 eieren
  • 1/2 tl vanille poeder
  • 70 g bio wilde bosbessen (diepvries)

Tip voor zoetheid: heb je echt hele rijpe bananen? Dan heb je geen extra zoetmiddel nodig. Zijn je bananen daarentegen maar een klein beetje gespikkeld en ben je een echte zoetekauw? Voeg dan wat dadels naar smaak toe, anders zul je de zoetheid missen.

 

Overige benodigdheden:

Blender, mengkom, lepel, 4 muffin vormpjes, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije ontbijt muffins?

Doe de bananen met de eieren in een blender en mix tot een romig beslag. Giet het beslag over in een mengkom en voeg daar het bakbananenmeel, amandelmeel, wijnsteen bakpoeder en vanillepoeder toe. Roer door elkaar totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Voeg als laatst de bevroren wilde bosbessen toe. Verdeel het beslag over de 4 muffin vormpjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Plaats daarna de muffins in de oven en bak deze in circa 25 minuten gaar. De muffins zijn goed als je een houten prikker er in het midden inprikt en deze er schoon. Tenzij je natuurlijk in een bosbes prikt, dan is hij paars ;-).

 

Heb je ook deze glutenvrije ontbijt muffins gemaakt of een ander recept met bakbanenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het met @femkesfoodies via Instagram of Facebook, dan kom ik je creatie bewonderen!

 

Reclame code: Deze blog bevat affiliate links.
2 Reacties
  • Irene van der Bijl

    19 december 2020 bij 12:56 Beantwoorden

    Super gemakkelijk en luchtige muffins. Heeeerlijk 👍👍

    • Femke's Foodies

      23 december 2020 bij 11:34 Beantwoorden

      Wat fijn om te lezen Irene! Super leuk dat je een reactie hebt achtergelaten! ♡

Plaats een reactie