Bananenbrood van bakbananenmeel
Bananenbrood met bakbananenmeel – Hou jij van banaan? Wij vinden ze thuis echt super lekker. Het kost mij dan ook veel moeite om de bananen rijp te laten worden voor een bananenbrood. Maar, het is gelukt! Het fijne van dit recept is dat je er maar 2 nodig hebt (of 3 als je een zoetekauw bent). Heb jij rijpe bananen op je fruitschaal liggen? Eat your heart out met dit recept, dat geïnspireerd is op een recept van Rens Kroes.
Ingrediënten:
- 90 g bakbananenmeel
- 3 el kokosrasp (30 g)
- 2 el zonnebloempitten (30 g)
- 2 el pompoenpitten (30 g)
- flinke hand walnoten (35 g), plus extra ter garnering
- 3 eieren
- 2 bananen (275 g) of evt. 3 als je een zoetere smaak gewend bent
- 2 grote medjoul dadels (45 gram, zonder pit)
- 1 tl bakingsoda
- 1 el appelazijn
- snuf zout
Overige benodigdheden:
Mixer, lepel, cakeblik (11 x 24,5 cm), bakpapier, oven.
Hoe maak je het bananenbrood met bakbananenmeel?
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Mix het bakbananenmeel met de 2 bananen, eieren en medjoul dadels in een blender (ik gebruikte hiervoor een NutriBullet). Schep vervolgens de zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten (in kleine stukjes), kokosrasp, zout en baking soda er door heen. Ben je een zoetekauw? Snij dan nog een 3e banaan in stukjes en meng dit door het beslag. Voeg als laatst 1 el appelzijn toe en meng goed door. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Schep daarin het bakbananenmeel beslag. Garneer met wat walnoten. Plaats het bananenbrood voor circa 45 minuten in de oven. Het bananenbrood is gaar als een houten prikker er schoon uit komt. Het brood is zowel warm als koud lekker om te eten.
Heb je dit bananenbrood met bakbananenmeel gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar wat je ervan vindt! Laat je het hieronder weten of via een berichtje op mijn Facebook of Instagram via @femkesfoodies? Dat vind ik super leuk!
NB. Deze blog bevat affiliate links.
Geen Reacties