Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Wil je de dag feestelijk en gezond beginnen? Maak dan deze glutenvrije chocolade ontbijttaartjes. Het zijn taartjes die heerlijk naar chocola smaken en dat terwijl je ongemerkt ook goede vezels binnen krijgt. Dat wil je ;-). Veel plezier met bakken!

 

Ingrediënten voor 3 taartjes:

  • 75 g bakbananenmeel
  • 45 g cacao
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 120 g banaan
  • 10 g kokosolie (=1 el)
  • 250 g courgette
  • 40 g cranberry’s

 

Ingrediënten voor chocomousse topping:

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 1 el cacao (of meer naar smaak)
  • 1 el kokosroom / kokosmelk
  • ongezouten pistache nootjes

 

Ingrediënten voor kokosslagroom topping

  • 1 blik kokosslagroom (bijv. van Amaizin)
  • kersen, ongezouten pistache nootjes of chiazaad naar keuze

 

Overige benodigdheden:

Handmixer, blender, mengkom, spatel, 3 taart vormpjes (10 x 4 cm), bakpapier, oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije chocolade ontbijttaartjes?

Was de courgette en snij deze in kleine stukjes. Blender de stukjes courgette samen met de banaan en kokosolie in een keukenmachine tot een romig geheel (ik gebruik hiervoor een NutriBullet).

Doe de eieren in de mengkom en mix met een mixer op hoge snelheid goed luchtig. Doe het courgette mengsel bij het eiermengsel en spatel het door elkaar. Probeer de luchtigheid te behouden. Het worden stevige taartjes maar door de luchtigheid erin te houden, worden de taartjes net iets hoger.

Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: bakbananenmeel, cacao, wijnsteenbakpoeder, cranberry’s en een snufje zout. Spatel ook dit weer (luchtig) door elkaar, tot dat alles goed gemengd is.

Vet de kleine taart vormpjes in en bekleed de onderkant met bakpapier. Verdeel het beslag over de drie taart vormpjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Plaats de taartjes in de voorverwarmde oven voor circa 25-30 minuten. De taartjes zijn gaar als je in het midden voelt met je vinger en je het taartje niet in kan deuken. Je kunt natuurlijk ook een satéprikker gebruiken ;-).

Laat de taartjes volledig afkoelen op een rooster. Je kunt ze zo eten of met een lekkere topping er op (zie hieronder).

 

Hoe maak je de toppings?

De chocomousse is mijn favoriete topping voor dit taartje. Doe de avocado, banaan, cacao en kokosroom/melk in een blender en mix tot een romige mousse. Verdeel de mousse over de taartjes en garneer met wat gebroken pistache nootjes. Gebruik je kokosslagroom? Garneer dan de kokosslagroom over de taartjes en versier met toppings naar keuze.

 

Tot slot

  • Heb je deze glutenvrije chocolade ontbijttaartjesgemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het op Facebook of Instagram via @femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!
  • Wil je bakbananenmeel bestellen? Klik dan hier: Bakbananenmeel kopen bij Puur Mieke.
  • Meer recept inspiratie? Kijk dan hier: Recepten.
  • Deze blog bevat affiliate links.

 

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Geen Reacties

Plaats een reactie