Glutenvrije en vegan spinazie wafels
Glutenvrije en vegan spinazie wafels – Sinds ik de opleiding tot kindervoedingscoach heb gevolgd, probeer ik overal groente in te (ver)stoppen. Ontbijttaartjes, pannenkoeken maar ook wafels zijn daar echt perfect voor. Haha ja je denkt misschien wat overdreven, maar groente eten is echt ontzettend belangrijk voor je darmen en daarmee uiteindelijk ook voor je hersenen. Want wist je dat je darmen verbonden zijn met je brein?
Veel mensen denken dat de darmen alleen een verteer functie hebben. Ze doen echter heel veel meer. Ze geven bijvoorbeeld hormoonsignalen af, waardoor wat je eet bepalend kan zijn voor hoe je je voelt, je prestaties, je emoties, je energie etc. Wat je eet is dus ontzettend belangrijk. Vooral veel groente eten is een must. Denk je nu gelijk, oké kom maar op met die groente wafels? 😉 Hier is het recept.
Ingrediënten voor 4 wafels:
- 75 g bakbananenmeel
- 50 g (glutenvrij) havermeel
- 70 g verse spinazie (= 2 grote handen)
- 2 medjoul dadels (= 40 g)
- 150 g ongezoete amandelmelk (ik gebruik Zonnatura)
- 15 – 20 g kokosolie (ik gebruik Royal Green extra vierge)
Overige benodigdheden:
- wafelijzer
- lepel
- kwastje + olie voor invetten
- rooster
Heb jij deze glutenvrije en vegan wafels gemaakt?
Dat vind ik super leuk om te zien! Tag @femkesfoodies op Instagram of Facebook, dan kom ik je creatie bewonderen.
Wil je bakbananenmeel kopen?
Dat kan hier: bakbananenmeel kopen.
NB: Deze blog bevat affiliate links.
Meer wafel inspiratie:
- Glutenvrije pompoen wafels
- Glutenvrije kaneel wafels
- Glutenvrije chocolade wafels
- Glutenvrije wafels
Geen Reacties