Glutenvrij bieten bananenbrood

Glutenvrij bieten bananenbrood

Glutenvrij bieten bananenbrood. Wat doe jij als je rijpe bananen op de fruitschaal hebt liggen? Ik maakte er een bananenbrood van. Het liefst maak ik iedere keer een nieuwe variant, dit keer ging ik aan de slag met bietjes. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik er wat sceptisch aan begon. Ik vind bietjes eigenlijk alleen puur lekker, vanwege de aardse smaak. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zoals bieten pannenkoeken en bieten muffins, maar die aardse smaak verpakt in iets zoets, that’s not my cup of tea. Ik was dan ook buitengewoon verrast met het resultaat van dit bananenbrood. Je proeft de aardse smaak minimaal en het is eigenlijk net het beetje dat dit brood nodig heeft. Laat jij je ook verassen? Maak dan dit recept.

 

Ingrediënten:

  • 120 g bakbananenmeel
  • 1 tl ceylon kaneel
  • 200 g voorgekookte bietjes
  • 3 rijpe bananen (315 g)
  • 2 eieren
  • 4 medjoul dadels (75 g)
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl baking soda
  • 30 g pecannoten
  • 30 g gedroogde cranberries

 

Overige benodigdheden:

Blender, snijplank, mesje, mengkom, spatel, cakeblik (21,5 x 11,5 x 5,75 cm), bakpapier, oven, rooster.

 

Hoe maak je het glutenvrij bieten bananenbrood?

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en bekleed het cakeblik met bakpapier. Ontpit de dadels. Doe deze samen met de voorgekookte bietjes, geschilde bananen en eieren in een blender. Mix het tot een glad beslag. Giet het beslag over in een mengkom. Voeg het bakbananenmeel en de ceylon kaneel toe en roer goed door. Versnipper de pecannoten in kleine stukjes en doe dit door het beslag. Voeg ook de gedroogde cranberries toe. Meng tot slot de citroen en baking soda door elkaar. Het moet goed gaan bruisen. Voeg dit mengsel als laatste toe aan het beslag, hierdoor zal het brood in de oven gaan rijzen. Schenk het beslag in het cakeblik en plaats het bananenbrood voor circa 50 minuten in de oven (let op: de baktijd kan per oven verschillen). Het glutenvrij bieten bananenbrood is gaar als de bovenkant niet meer zacht aan voelt. Naar smaak kun je hem ook nog even laten nagaren in de uitgezette oven. Laat het bananenbrood vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Daarna, smullen maar! Het bananenbrood is op de dag van bakken het lekkerst.

 

Eet smakelijk!

  • Heb je dit glutenvrij bieten bananenbrood gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag @femkesfoodies op Instagram of Facebook, dan kom ik je creatie bewonderen!
  • Wil je bakbananenmeel bestellen? Dat kan bij Puur Mieke: bakbananenmeel kopen.

 

 

Glutenvrij bieten bananenbrood

 

Ook lekker:

 

Deze blog bevat affiliate links.

Geen Reacties

Plaats een reactie