Spinazie ontbijt muffins

Spinazie ontbijt muffins

Spinazie ontbijt muffins

Spinazie ontbijt muffins – Tijdens het eten van een groene smoothiebowl ontpopte dit muffin idee. Ik stop namelijk vaak (o.a.) spinazie en banaan in mijn smoothiebowl en ik dacht, dat moet vast ook een lekkere combinatie zijn voor een muffin. Ik ben gelijk de keuken ingedoken en hier is het resultaat: lekkere spinazie ontbijt muffins! Ze zijn niet zo zoet, vandaar dat het een ideale eerste maaltijd van de dag is. Het recept is glutenvrij en lactosevrij.

 

Ingrediƫnten voor 11 kleine muffins:

  • 100 g bakbananenmeel
  • 100 g (glutenvrij) havermeel
  • 2 rijpe bananen (245 g)
  • 130 g amandelmelk of kokosmelk
  • 150 g verse spinazie
  • 2 eieren
  • Optioneel: een scheutje ahorn siroop (25 g) of 1/2 tl vanille poeder
  • 1/2 tl baking soda
  • sap van een 1/2 citroen
  • 11 pecannoten (ongebrand, ongezouten)

 

Overige benodigdheden:

11 muffin vormpjes, blender, mengkom, spatel, rooster.

 

Hoe maak je de spinazie ontbijt muffins?

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte).

Meng in een blender de bananen met de verse spinazie, plantaardige melk en eieren tot een vloeibare massa. Schenk het mengsel vervolgens over in een mengkom.

Voeg het bakbananenmeel en havermeel toe. Roer goed door met een spatel.

Proef het beslag (als je rauwe eieren mag eten) en voeg naar smaak wat ahorn siroop en/of vanille poeder toe.

Zet de muffin vormpjes klaar en check of de oven voldoende is voorverwarmd. Is dat het geval? Meng dan een 1/2 tl baking soda met het sap van de halve citroen. Zodra dit goed in elkaar is opgelost en lekker bruist, schenk je het bij het beslag. Roer goed door. Het is belangrijk dit op het allerlaatste moment te doen omdat anders de werkingskracht verminderd.

Doe het beslag in de 11 muffin vormpjes en top iedere muffin af met een pecannoot.

Plaats de spinazie ontbijt muffins in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. Zet de oven uit maar laat de muffins er nog even in nagaren. De muffins zijn goed als je er op drukt en ze niet indeuken. (Let op, iedere oven is anders dus het kan zijn dat de eerste 20 minuten in jouw oven misschien iets korter of langer duren).

Laat de muffins tot slot afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!

 

  • Heb je deze spinazie ontbijt muffins gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het via @femkesfoodies op Facebook of Instagram, dan kom ik je creatie bewonderen.
  • Wil je bakbananenmeel bestellen? Dat kan bij Puur Mieke: bakbananenmeel bestellen.

 

Spinazie ontbijt muffins

 

Ook lekker:

 

Deze blog bevat affiliate links.

3 Reacties
  • maartje

    29 november 2020 bij 15:52 Beantwoorden

    Denk je dat het eivrij kan? (gelatine ei/chia ei)

    • Femke's Foodies

      9 december 2020 bij 21:31 Beantwoorden

      Hi Maartje,

      Goede vraag! Ik ga het deze week met chia proberen en laat het je weten!

      Liefs, Femke

      • Femke's Foodies

        10 december 2020 bij 14:44 Beantwoorden

        Hi Maartje,

        Ik heb het vandaag voor je getest! Met 10 g chia (2 el) en 45 g water (6 el). Hoewel ik en de kinderen ze lekker opgegeten hebben was het niet vergelijkbaar met bovenstaande spinaziemuffins. Het wordt een gelachtig geheel, zonder luchtigheid. Ook overheerst nu de spinazie smaak meer. Dus wil je een keer wat anders uitproberen, dan kan het goed, maar verwacht geen muffin šŸ˜‰

        Liefs Femke

Plaats een reactie