Glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel

glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel

Glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel

Glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel – Het idee voor dit brood ontstond nadat ik een livestream op Instagram van Oh My Pie (Marike) bekeek. Ze maakte een heerlijk taartje en zei dat je in plaats van boter ook kokosyoghurt als vulling kunt gebruiken. De term vulling veranderde mijn hele blik op recepten. Want als boter de vulling is om je recept volume te geven en je hier ook kokosyoghurt voor kunt gebruiken…. dan moet dat vast ook lukken met een heleboel andere (gezonde) vullingen, zoals zoete aardappelpuree, pompoenpuree en gepureerde courgette. Wat blijkt, dat klopt!

Zo is het glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel ontstaan, met als vulling courgette. Ik heb inmiddels al heel veel courgette broden voor mijn gezin gebakken. Je kunt verschillende meelsoorten combineren. Één succesvolle combinatie heb ik hieronder voor je uitgewerkt; een mix van bakbananenmeel, rijstmeel en havermeel.

Je krijgt een heerlijk smeuïg brood wat perfect past in combinatie met bijvoorbeeld haver fraîche (= plantaardige variant van crème fraîche), gerookte zalm en basilicum.

Ik ben heel benieuwd wat je van dit hartige brood vindt! Laat je het hieronder weten?

 

Ingrediënten:

  • 100 g bakbananenmeel
  • 100 g volkoren rijstmeel
  • 100 g havermeel
  • 1 el physiliumvezel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • goede snuf zout
  • 2 el kruidenboter kruiden (of andere kruiden naar smaak)
  • 3 eieren
  • 300 g courgette
  • 1/2 tl baking soda
  • sap van 1/2 citroen
  • zonnebloempitten ter garnering

 

Overige benodigdheden:

Blender, mengkom, spatel, bakplaat, bakpapier, oven, rooster.

 

Hoe maak je het glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel?

  1. Meng het bakbananenmeel, rijstmeel, havermeel, physiliumvezel, wijnsteenbakpoeder, zout en kruidenboterkruiden in een kom.
  2. Was de courgette, snij deze in stukjes en stop dit samen met de eieren in de blender. Mix tot een egale massa.
  3. Doe het courgettemengsel bij het meelmengsel en spatel goed door tot dat al het meel is opgenomen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Is de oven warm? Meng het citroensap met de baking soda zodat het gaat bruisen. Doe dit vervolgens bij het beslag en roer het goed door.
  6. Schep het beslag op de bakplaat in de vorm van een ovaal brood. Probeer de hoogte te behouden. Besprenkel het met water en garneer daarover de zonnebloempitten.
  7. Plaats de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Bak het brood in circa 35 minuten gaar (let op: iedere oven is anders).
  8. Haal de bakplaat uit de oven. Laat het brood vervolgens afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!

  • Wil je bakbananenmeel bestellen? Dat kan bij Puur mieke: Bakbananenmeel bestellen.
  • Heb je dit glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien. Deel het op Instagram of Facebook en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie heel graag bewonderen!

 

glutenvrij borrelbrood van bakbananenmeel

 

Ook lekker:

 

Let op: Deze blog bevat affiliate links.

 

Geen Reacties

Plaats een reactie