Glutenvrije en vegan carrot cake wafels
Sinds kort heb ik een nieuw favoriet recept, deze glutenvrije en vegan carrot cake wafels! Oh wat zijn ze lekker. Ze zijn licht krokant van buiten en heerlijk zoet van binnen. Het fijne van wafels is dat je ze eigenlijk altijd wel kunt eten: als ontbijt, lunch en als tussendoortje. Heb je zin gekregen om ze te maken? Hieronder volgt het recept.
Ingrediënten voor 3 wafels:
- 70 g bakbananenmeel
- 60 g geraspte wortel
- 100 g kokosmelk*
- 45 g ahornsiroop (of minder naar smaak)
- 1 flinke tl speculaaskruiden
- 1/2 tl baking soda
- 1 el citroensap of appelazijn
- snufje zout
- optioneel: 20 g gewelde rozijnen
* Je kunt de wafels ook met 140 g kokosyoghurt maken i.p.v. 100 g kokosmelk, dan worden het meer kwarkwafels.
Overige benodigdheden:
Kokosolie, kwastje, wafelijzer, mengkom, spatel, rooster.
Hoe maak je de glutenvrije en vegan carrot cake wafels?
Meng het bakbananenmeel, baking soda, zout en speculaaskruiden door elkaar.
Voeg de geraspte wortel, kokosmelk en ahornsiroop toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen. Wil je ook gewelde rozijnen door het beslag? Dan kun je deze er ook al doorheen doen.
Verwarm het wafelijzer voor. In de tussentijd kan het beslag even rusten.
Wafelijzer warm? Voeg 1 el citroensap of appelazijn aan het beslag toe en roer alles nog een keer goed door.
Vet het voorverwarmde wafelijzer goed in met kokosolie.
Schep het beslag op de ijzers en bak de wafels in circa 2,5 minuut gaar.
Laat de wafels afkoelen op een rooster en… smullen maar!
Eet smakelijk!
- Wil je bakbananenmeel bestellen? Dat kan bij Puur mieke: Bakbananenmeel bestellen.
- Heb je deze glutenvrije en vegan carrot cake wafels gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien. Deel het op Instagram of Facebook en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie heel graag bewonderen!
Ook lekker:
- Glutenvrij en vegan peer – anijs wafels
- Glutenvrije en vegan spinazie wafels
- Glutenvrije pompoen wafels
Let op: deze blog bevat affiliate links.
Geen Reacties