Veel gestelde vragen

Wat is bakbananenmeel?

Bakbananenmeel is meel gemaakt van onrijpe (dus groene) bakbananen.

 

Zitten er toevoegingen in het bakbananenmeel van Femke’s Foodies?
Nee, er zitten geen toevoegingen in het bakbananenmeel van Femke’s Foodies. Het bestaat voor 100% uit onrijpe bakbananen.

 

Is bakbananenmeel glutenvrij?
Bakbananenmeel van Femke’s Foodies is glutenvrij getest (< 5 mg/100kg) volgens de ELISA techniek. Femke’s Foodies beschikt niet over een licentie om een glutenvrij logo te hanteren. De test uitslag kan altijd op verzoek worden gestuurd.

 

Hoe wordt bakbananenmeel gemaakt?
Bakbananenmeel wordt gemaakt door onrijpe bakbananen te schillen, te snijden, te drogen en vervolgens te vermalen.

 

Smaakt bakbananenmeel naar (bak)banaan?
Doordat bakbananenmeel gemaakt wordt van onrijpe bakbananen, waarbij het rijpingsproces (en dus de suikeromzetting) nog niet heeft plaats gevonden, behoudt het meel een neutrale smaak en smaakt het niet naar (bak)banaan.

 

Welke kleur heeft bakbananenmeel?
Bakbananenmeel heeft een licht gele kleur.

 

Wat kun je met bakbananenmeel maken?
Van alles! Je kunt denken aan brood, pannenkoeken, cake, muffins, taarten, etc. Zie voor inspiratie het recepten overzicht.

 

Hoe kun je bakbananenmeel het beste in recepten verwerken?
Doordat bakbananenmeel een hoog zetmeel gehalte bevat, is er +/- 40% minder meel nodig ten opzichte van ander meel of bloem in de bereiding van recepten. Bevat een recept bijvoorbeeld 100 gram tarwebloem, vervang dit dan door 60 gram bakbananenmeel.

 

Kan ik bakbananenmeel ‘rauw’ eten?

Dat kan zeker. In Amerika en Australië is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een lepel bakbananenmeel aan een smoothie toe te voegen voor een dagelijks portie resistent zetmeel.

 

Hoe kan ik bakbananenmeel het beste bewaren?
Bakbananenmeel kan het beste op een droge, donkere en koele plek bewaard worden.

 

Wat is het verschil tussen bakbananenmeel en bananenmeel?
Dat kun je hier lezen!

 

Ik heb een lekker recept gemaakt met bakbananenmeel en wil dit graag delen met Femke’s Foodies zodat meer mensen van dit recept kunnen genieten, hoe kan ik dit het beste delen? 
Femke’s Foodies ontvangt graag nieuwe recepten! Je kunt je recept mailen naar info@femkesfoodies.nl. De lekkerste recepten worden met toestemming onder vermelding van je naam op de blog en social media van Femke’s Foodies geplaatst.

 

Het lukt mij niet om via de website te bestellen. Ik krijg de melding dat er gegevens ontbreken die ik al heb ingevuld. Wat moet ik doen?

Vervelend dat het bestellen niet lukt! Mogelijk staat aan de rechterkant bij ‘Verzenden naar een ander adres’ een vinkje aangekruist, dat nog even uitgezet moet worden als je het niet naar een ander adres wilt sturen. Lukt het daarna nog steeds niet? Stuur dan een mailtje naar info@femkesfoodies.nl, dan regelen we de bestelling op een andere manier!